Tłoczony sok jabłkowy Gabler

25 sierpnia 2014

Jabłka powinny być obecne w naszej diecie przez cały rok, i to wcale nie "na złość Putinowi" z racji nałożonego embarga. O ich korzystnym wpływie na zdrowie nie trzeba już nikogo przekonywać. Owoce te są bogatym źródłem witaminy C oraz witamin z grupy B, zawierają minerały, pektyny i dużą ilość błonnika. Pomagają między innymi obniżyć stężenie cholesterolu LDL, wspierają układ odpornościowy i trawienny. Nie bez powodu mówi się, że należy zjeść przynajmniej dwa jabłka dziennie - rano dla urody, wieczorem dla zdrowia.

Dodatkowo jabłka są tanie i powszechnie dostępne przez wszystkie miesiące. Smakują w każdej postaci. My bardzo lubimy kompoty oraz soki z jabłek. Ostatnio mieliśmy okazję spróbować - ze szklanki z naszym jabłkowym logo - nowego polskiego produktu: jabłkowego soku tłoczonego firmy Gabler. Jest naprawdę PYSZNY i ma wiele zalet!

SOK JABŁKOWY GABLER

Naturalnie mętny, tłoczony sok jabłkowy Gabler jest wytłaczany z dojrzałych, soczystych owoców pochodzących z rejonu warecko-grójeckiego. Region ten jest znanym zagłębiem sadowniczym o wielowiekowej tradycji. Nazywa się go "największym sadem Europy". Należy wspomnieć, że pochodzi z niego również Cydr Warecki.

Sok jabłkowy Gabler produkowany jest tylko z owoców tłoczonych na zimno i poddawany łagodnej pasteryzacji, dzięki czemu zachowuje świeżość do 21 dni po otwarciu, nie tracąc właściwości zdrowotnych. Warto zaznaczyć, że sok Gabler to napój najwyższej jakości, ponieważ powstaje wyłącznie z jabłek deserowych klasy ekstra lub premium. Jest to pierwszy sok jabłkowy tłoczony, który powstaje z certyfikowanych jabłek grójeckich, oznaczonych znakiem "Chronione Oznaczenie Geograficzne".

Pełny opis procesu produkcyjnego, przedstawiony w bardzo przystępny sposób, znajdziecie tutaj, a także tutaj. By uzyskać jedno pięciolitrowe opakowanie soku, potrzeba około ośmiu kilogramów świeżych jabłek. Sok jest produkowany bez dodatku wody, cukru, konserwantów i barwników. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.

Sok ma słodki smak, który przypomina smak pitych w dzieciństwie soków z sokowirówki. Schłodzony w lodówce, orzeźwia w cieplejsze dni i poprawia samopoczucie. Doskonale gasi pragnienie, ale to nie jedyne argumenty za jego regularnym spożywaniem!

Naturalny osad.
DLACZEGO WARTO PIĆ SOK JABŁKOWY GABLER?

Dzięki dużej zawartości witaminy C, sok jabłkowy Gabler wzmacnia odporność, a więc nasz organizm szybciej zwalczy infekcję. Zawarte w soku pektyny wspomagają przemianę materii, ułatwiając odchudzanie, a przeciwutleniacze i potas wpływają na prawidłową pracę serca. Błonnik, jak już wspomnieliśmy, obniża poziom cholesterolu. Witaminy - A, E, C - oraz mikroelementy poprawiają wygląd skóry, wzmacniają strukturę kości oraz wzrok. Olbrzymia ilość flawonoidów pomaga zapobiegać astmie (z tego też powodu kobiety w ciąży powinny często jeść jabłka i pić z nich sok), a także wpływa na prawidłową pracę płuc. Jednym zdaniem - sok jabłkowy Gabler to samo zdrowie! Szklanka soku odpowiada aż trzem sztukom jabłek.


SOK GABLER - KOLEJNE ARGUMENTY "ZA"

Oprócz wartości zdrowotnych, trzeba mieć na uwadze fakt, że ten sok jabłkowy wytwarza - z rodzimych owoców najwyższej jakości - polska firma, współpracująca z lokalnymi sadownikami, hurtownikami oraz przedsiębiorcami. Kupując polski sok, wspieramy krajową gospodarkę i pozwalamy rozwijać się nierzadko małym, lokalnym biznesom.

Soki "z kartonika" o pojemności kilku litrów stały się w ostatnim czasie bardzo popularne w naszym kraju. Można je nabyć w niemal każdym supermarkecie, jednak zwykle są to soki... zagranicznych producentów, dlatego warto przez zakupem sprawdzać miejsce produkcji. Soki polskie najczęściej można kupić przez Internet, na targach zdrowej bądź regionalnej żywności lub w sklepach z produktami ekologicznymi. Soki zagraniczne dodatkowo bywają wyprodukowane z soków z koncentratu. O różnicy między sokiem tłoczonym a sokiem z koncentratu przeczytacie tutaj.

OPAKOWANIE BAG IN BOX

Dużą zaletą soków tłoczonych - w tym również produktu firmy Gabler - są zmyślne kartonowe opakowania typu "bag in box" ("worek w pudełku").

Posiadają one specjalny kranik, z którego wygodnie nalewa się napój ukryty w aseptycznym woreczku. Kranik dodatkowo zabezpiecza sok przed wniknięciem powietrza do wnętrza, które mogłoby skrócić termin przydatności do spożycia. Karton bag in box umożliwia przechowywanie soku do 6 miesięcy przed otwarciem; sam sok zachowuje swoje właściwości do 6 miesięcy od daty produkcji.


Pudełko można wielokrotnie wykorzystywać, dokupując jedynie wkład z sokiem. Co ciekawe, karton od soku Gabler ma układ poziomy, dzięki czemu można go bez problemów przechowywać w lodówce (na pewno zmieści się na półce). Warto też wspomnieć, że łatwo go złożyć, dzięki ponumerowaniu przez producenta poszczególnych elementów.

Pięciolitrowe, szczelne opakowanie idealnie sprawdzi się zarówno w małych, jak i w dużych gospodarstwach domowych, podczas różnego rodzaju uroczystości czy w miejscach pracy. Obok dystrybutorów wody chętnie widzielibyśmy w firmach właśnie zdrowe soki tłoczone.

Więcej o stosowanych przez firmę Gabler pudełkach przeczytacie tutaj.

SOK GABLER - GDZIE KUPIĆ? ILE KOSZTUJE?

Sok jabłkowy Gabler możecie kupić przez internetową stronę producenta, do której link podajemy poniżej. Dostawa na terenie Warszawy i okolic jest bezpłatna, w inne rejony Polski sok dostarcza firma kurierska na koszt zamawiającego.


Soki oferowane są w pakietach, co naszym zdaniem jest bardzo fajnym pomysłem. Pakiet podstawowy - jeden karton na sok i jeden pięciolitrowy wkład z sokiem - kosztuje 28,50 zł. Pakiet rodzinny - karton na sok i trzy pięciolitrowe wkłady - kosztuje 79,50 zł. Pakiet oszczędny - dwa kartony na sok i i sześć pięciolitrowych wkładów - kosztuje 153 zł. Można również samodzielnie skomponować własny pakiet - cena wyświetli się od razu po ustaleniu liczby kartonów i wkładów. Dla przykładu za jeden karton i dwa wkłady z sokiem zapłacimy 54,50 zł.

Pijcie sok jabłkowy Gabler - dla zdrowia i dla urody! Serdecznie polecamy!


Strona internetowa: www.gabler.pl
Facebook: facebook.com/GABLERpl
- Justyna

author

Justyna Ziembińska-Uzar

Cześć! Nazywam się Justyna Ziembińska-Uzar i od 2012 roku na swoim blogu opowiadam o ciekawych polskich produktach oraz przedstawiam polskie marki. Moją misją jest promocja patriotyzmu konsumenckiego w codziennym wydaniu. Mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej, na nowo odkrywając dla siebie hasło "dobre, bo polskie"!


Udostępnij ten post

1 komentarze :

Komentarze na blogu są moderowane.

NIE PUBLIKUJĘ KOMENTARZY ZAWIERAJĄCYCH LINKI.

Komentarze zawierające treści obraźliwe i złośliwe, a także zawierające reklamy, linki do sklepów i stron firmowych oraz stanowiące wsparcie dla marketingu szeptanego nie będą publikowane.

Moje przeglądy